tisdag 29 april 2014

Jajamensan

Är precis hemkommen efter kvällens promenad. Det blev samma vända som igår. Stannade i skogen en stund och lyssnade på alla fåglar som sjöng. Det är en av alla underbara saker med våren, fågelsång. Den gör att man blir glad och full av energi. När jag går har jag gärna hörlurarna i öronen och lyssnar på hårdrock så nån fågelsång blir det inte då. 
Massor av gullvivor såg jag. 

Till middag gjorde vi en god fiskgratäng med spätta och räkor. Jag köpte en påse som man blandade ut med créme fraiche och vatten. Sedan hade jag på en burk räkor på fisken innan såsen hälldes på och in i ugnen en halvtimme.

I helgen kanske vi ska åka till Håkans pappas stuga en natt. Hoppas det blir så. Där finns varken el, vatten eller mobiltäckning. Bara skogen, ån och tystnaden. Annars är det Rättviks marknad i helgen och hotrodträff i Borlänge. Så saker att åka på finns det om man vill. 

Nu blir det en dusch innan TV: n och stickningen. 




måndag 28 april 2014

Äntligen!

Idag har jag äntligen varit pigg. Efter en dag på jobbet åkte jag ner på stan och köpte skor och såklart blev det lite annat också. Efter middagen var det dags för en promenad och det var så himla skönt. Har längtat så efter det. Det blev kanske inte så långt men en liten vända i alla fall. 




Just nu sitter jag i garaget och tittar på älsklingen när han mekar med sin MC. Vi funderar på att tiitta på Timells skärgårdskök nu kl 20. Det verkar bli väldigt god mat lagad där. 



söndag 27 april 2014

Söndag i trädgården


Har mått mycket bättre idag även om det inte är helt ok. Var in till plantagen imorse och köpte nya trädgårdshandskar, sekatör och lite annat bra att ha. Sitter just nu och tar en paus i rensandet i landen. Förundras över hur snabbt alla växter kommit upp och vad varmt och skönt det är. Det står inte på förrän det är dags att göra en god rabarberpaj. 

Äldste sonen Tobias är här idag och hälsar på. Han fick spaghetti med köttfärssås till lunch. Ja, jag och Håkan också förstås. Tobbe hade med sig en present från Amandas föräldrar. En flaska vin som vi skulle fått i påskhelgen på middagen vi planerat men fick lov att ställa in för att vi var sjuka. Den ska vi njuta av på sista april kanske. 

Ha en toppendag!
A-K




fredag 25 april 2014

Strålande sol

Vaknar upp till en helt underbar morgon men fortfarande sjuk tyvärr. Har bestämt mig för att jag måste skjuta upp risktvåan på MC och det gör att även teoriprovet måste flyttas eftersom risktvåan måste vara klar när teorin skrivs. Har bokat två timmar körlektion imorgon men måste ställa in det för att jag är sjuk och då blir det för lite körning innan risktvåan. Men jag får se vad körskolan säger. Måste i första hand koncentrera mig på att bli frisk nu. Idag blir det iallafall några varv på den andra vanten. 

Väntar på att garn från garnaffären ska komma. Det var restat. Ska sticka en härlig tröja i en blandning av alpacka och kid silk. Mönster finns på drops designs hemsida. 

Jag ska sticka den i en fin blå färg...

torsdag 24 april 2014

Vill bli frisk nu


Är hemma idag med. Är dålig i magen. Det enda positiva med det är att jag kunnat sticka ett par sockor och börjat med ett par vantar. Det skulle dock vara roligare att vara riktigt frisk. Vädret är toppen och jag vill verkligen köra igång med min träning igen. Trädgården skulle också behövas rensas men det finns väl kvar när jag blir frisk 😃



tisdag 22 april 2014

Fy för feber

Har känt mig hängig på jobbet idag och haft ont i magen. Älskade maken var hemma med feber och magsjuka och mycket riktigt...jag hade 37.7 när jag kom hem. Tycker att det får vara nog med sjukdomar nu...det kanske är så när man byter arbetsplats och ålder på barnen. Vill bli frisk nu tack! 
Tulpaner från förra våren. Fotade i min trädgård. 

måndag 21 april 2014

Vårkänslor

Oj vilket härligt väder vi haft över påsk. Imorgon är det dags för jobb igen. Om jag inte bytt arbete från lärare till förskollärare skulle jag haft en veckas påsklov också. Men fördelarna med att arbeta som förskollärare jämfört med lärare är så många så det gör inget om jag inte har lov. 

Såklart har jag stickat massor under helgen. Har gjort en
pyttipannasjal som tyvärr blev för kort men tekniken kan jag nu. Har också börjat på ett par sockor som ska bli en födelsedagspresent. 

Nu på kvällen har jag målat naglarna i vårfina färger 
Nu blir det sängen och godnatt! 

Oj såg nu att jag gjorde det senaste inlägget för precis ett år sedan. Nu får det verkligen bli bättring. 😃