lördag 10 mars 2012

En givande dag

Ja då är den här dagen snart till ända. Det har varit en rolig, intressant och givande dag. Att måla kurbits handlar mycket om att utgå från några olika sätt att använda penseln. Symmetri är annat som återkommer i uppbyggandet av en kurbits. Historien bakom kurbitsen och Dalmåleriet är sådant jag kommer att läsa om och speciellt en målare från Bjursås. Mats Persson Stadig som levde mellan 1786 och 1862.


Bilderna föreställer lite av det jag lyckades måla efter en dags träning.

torsdag 8 mars 2012

Guldkant på vardagen

Idag stannade jag till strax efter 17 på jobbet. Jag hann städa på skrivbordet och förbereda tills på tisdag. Det känns så skönt. På väg hem i bilen ringer jag hem och får veta att en god middag ska serveras på kvällen. Oxfilé, rotfrukter i ugnen och ädelostsås. Ett glas rött serveras också så klart. Det är guldkant på vardagen det. Imorgon blir det studier hela dagen och i helgen ska jag gå en tvådagars kurs i kurbitsmålning. Det kommer att bli superkul tror jag. Bilder och mer om det kommer i helgen.

Ha en skön torsdag!

tisdag 6 mars 2012

En vanlig måndag

Jag hann med en lång promenad igår som jag tänkt mig. Upp 4 km till pappa, en fika och sen hemåt 4 km igen. Det var en härlig tur med solsken och fågelsång. Fast...uppför den jobbigaste backen hade jag Mustasch nya skiva i lurarna. För ca ett och ett halvt år sedan var jag himla duktig på det där med promenader, var och varannan dag gick jag ca 7 km i raskt tempo. Det gjorde underverk för både kroppen och humöret. Men sen kom kärleken in i livet och det klassiska hände...god mat, vin och mysiga kvällar framför TV:n i soffan. Men bra mådde jag och det är ju huvudsaken. Nu känns det på kläderna att det verkligen är dags för ett ryck med promenaderna igen och jag vet ju att det är så himla skönt efteråt. Jag blir pigg och glad samt får massor av energi på köpet.

Idag har jag suttit vid datorn hela dagen. Har hunnit med massor. Skrivit alla omdömen i matematik, börjat planera ett arbetsområde i fysik och lite annat jobb. Skulle ha hunnit lite plugg också men det har låst sig lite. En av uppgifterna är att ta en reklambild och göra om den till något annat. Så här lyder instruktionerna:
  • Utgå från en reklambild.
  • Skapa sedan en egen bild med hjälp av stoff från flera olika bilder (collage) eller teckna eller måla en egen bild. Man kan ändra på en eller flera olika delar i bilden. Ibland kan en ytterst liten förändring skapa ett helt nytt budskap. Man kan byta kön, storlek, gester eller färger. Man kan byta ut ett objekt mot ett annat och så vidare. 
Jag har ingen aning om vad jag ska göra.

En annan bilduppgift jag gjorde i förra veckan var att göra en så kallad parafras av en bild. Jag valde en bild av konstnären Carl Larsson.

Här kan du se resultatet:

Orginalet

Den omgjorda bilden-parafras


söndag 4 mars 2012

Vasaloppsmorgon

Sitter i soffan och njuter av en lugn och skön söndagsmorgon. På TV är det full fart på Vasaloppsåkarna, här i soffan har jag börjat på ett par nya vantar. Mönstret finns i Solveigs vantkalender. Här kan man hitta många fina mönster som kan kombineras till något eget. Har beställt en ny bok som heter " Sticka flerfärgsstickning med lyfta maskor". Det ska bli spännande att se vad det är för bok. Kul med något nytt som man inte provat förut.

Ute skiner solen och en lång promenad ska väl hinnas med idag. Igår såg jag att det redan börjat komma upp i landet. En tulpan tror jag det är som är på gång. Härligt! Våren är verkligen på väg...